نوآوری های فناورانه

چگونه فرآیند ایده تا محصول خود را کوتاه تر کنیم

امروزه با استفاده از فناوری های نوین، براحتی می توان زمان انجام فرآیند "ایده تا محصول" را بطور قابل ملاحظه ای کوتاه تر کرد بدون اینکه در کیفیت محصول کاهش قابل توجهی ایجاد شود. چگونگی این عمل، در این مطلب توضیح داده شده است. 

بسیاری از مهندسین، شرکت ها و سازمان هایی که در زمینه طراحی و ساخت محصولات و قطعات صنعتی فعالیت دارند و با مراحل طراحی یک محصول از زمان طرح ایده تا تولید انبوه آشنا هستند، می دانند که این فرآیند، فعالیتی بسیار زمان بر است و کوتاه کردن زمان آن بسادگی امکان پذیر نیست و چه بسا حذف یکی از مراحل فرآیند باعث کاهش قابل توجه کیفیت محصول شود ولی امروزه با استفاده از فناوری های نوین، براحتی می توان زمان انجام این فرآیند را بطور قابل ملاحظه ای کوتاه تر کرد بدون اینکه در کیفیت محصول کاهش قابل توجهی ایجاد شود. برای آگاهی از چگونگی این عمل، بهتر است ابتدا فرآیند ایده تا محصول را مرور کنیم:

تولید یک محصول، ابتدا با ایده پردازی آغاز می گردد و پس از خلق ایده و پرورش آن، مدل مفهومی طراحی شده و سپس نسبت به حصول اطمینان از انطباق مدل مفهومی با اهداف مورد نظر اقدام می شود. در ادامه، مراحل طراحی و مهندسی محصول انجام می شود که بطورخلاصه شامل انجام محاسبات، تهیه نقشه جات، تولید مدل کامپیوتری و انجام تحلیل های فنی می باشد. همزمان با انجام طراحی و یا متعاقب آن ، تدوین معیارهای کیفی و آزمون های مربوطه انجام می شود و سپس، تولید محصول نمونه انجام و پس از انجام آزمون ها و تائید انطباق محصول نمونه با معیارهای کیفی، تولید انبوه محصول قابل انجام خواهد بود.

همانطور که در نمودار نشان داده شده است، زمان قابل توجهی از فرآیند ایده تا محصول به انجام «طراحی و مهندسی» و «انجام آزمون ها» ی پس از آن اختصاص می یابد که در صورت کاهش زمان این فعالیت ها، زمان کلی فرآیند نیز کاهش قابل ملاحظه ای خواهد داشت. در روش کلاسیک، طراحان از محاسبه به نقشه و از نقشه به مدل کامپیوتری می رسند ولی در روش جدید کافی است یک نمونه مشابه از قطعه یا محصول مورد نظرتان را دراختیار داشته باشید. در اینصورت با استفاده از یک اسکنر سه بعدی می توانید درکوتاه ترین زمان ممکن آنرا اسکن نموده و به مدل کامپیوتری تبدیل کنید. مدل کامپیوتری را اصلاح و تغییرات دلخواه را در آن ایجاد کنید. از این مدل میتوانید برای تهیه نقشه های کارگاهی استفاده نموده و یا آن را برای تحلیل استحکام، تحلیل های سیالاتی و سایر تحلیل های مهندسی بکار گیرید. این نوع مدل دارای دقت ابعادی فوق العاده ای است لذا از آن می توان برای کنترل ابعادی محصول نیز استفاده کرد. از مدل نهایی، برای چاپ سه بعدی قطعه یا محصول مورد نظر نیز می توان استفاده نمود و به سرعت یک یا چند نمونه از آنرا از مواد مشابه و یا جنس اصلی تولید نمود. در نمودار زیر، گردش کار در این فرآیند دیده می شود: 

مطالعات انجام شده نشان می دهند که این روش، با حذف زمان تولید مدل کامپیوتری و صحه گذاری آن ، زمان مربوط به فرآیند ایده تا محصول را تقریبا به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و به همان نسبت نیز زمان برگشت سرمایه نیز کوتاه تر خواهد شد.

شرکت مشاوره تجهیز آریا از جمله شرکت های تامین کننده فناوری مهندسی سه بعدی است که در زمینه فرآیند ایده تا محصول نیز فعالیت داشته و آماده ارایه مشاوره و آموزش به صنایع و شرکتها، استارت آپ ها و کارآفرینان برای کوتاهتر نمودن فرآیند ایده تا محصول خود می باشد. این شرکت همچنین امکانات لازم برای  تامین تجهیزات و ارایه خدمات مورد نیاز در این حوزه را نیز دارا می باشد.

برای تماس با ما به وب سایت شرکت به آدرس: www.metacoltd.com مراجعه و یا با شماره تلفن های 6-88910625 تماس حاصل نمائید. همچنبن می توانید درخواست های خود را با پست الکترونیک این شرکت به آدرس: info@metacoltd.com   ارسال فرمائید.
این مطلب در تاریخ 98/10/25 در وب سایت خبرگزاری ایسنا به آدرس https://www.isna.ir/news/98102519298 قرار گرفته و قابل دسترسی می باشد.

نوآوری‌ها مرتبط
فناوری های نوین با کاربرد در ساخت قطعات پیچیده صنعتی

فناوری های نوین با کاربرد در ساخت قطعات پیچیده صنعتی

نوآوری های فناورانه
امروزه فناوری های نوین در خدمت ساخت بسیاری از قطعات پیچیده صنعتی قرار گرفته اند. در این خصوص میتوان از فناوری SLM (Selective Laser Melting) ...
کاربرد فناوری های نوین در معرفی لوگو (نماد تجاری) به مشتریان

کاربرد فناوری های نوین در معرفی لوگو (نماد تجاری) به مشتریان

نوآوری های فناورانه
لوگو یا همان نماد تجاری، برای هر شرکت بیانگر هویت و نماد سالها کار و تلاش مسئولین و کارکنان آن شرکت می باشد و اهمیت زیادی دارد. یک ...